3 Temmuz 2015 Cuma

[Barikat Online] ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ!Την Παρασκευή 26/5, προς Σάββατο ξημερώματα, στις 12.30 το βράδυ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, πήραν την ιστορική απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5/7, το  πρώτο μετά το 1974, με το ερώτημα που απευθύνεται στον λαό να είναι αν συμφωνεί ή όχι με την πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές προς την ελληνική κυβέρνηση όσο αφορά τα μέτρα που πρέπει να παρθούν το επόμενο διάστημα για την «οικονομία» της χώρας.


Ας σταματήσουμε πλέον τα παιχνίδια εις βάρος του λαού και του κόσμου της εργασίας. Οι δανειστές και τοκογλύφοι της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ το μόνο που θέλουν είναι ένα λαό υποτελή, μια κοινωνία υποταγμένη στο βωμό της «ανάπτυξης» που θα παραδίνεται μέρα τη μέρα, άνευ όρων, στα θέλω της Τρόικας, του Σόιμπλε, των ΜΜΕ και των τραπεζών. Η απάντηση από τη μεριά των δυνάμεων της εργασίας και των καταπιεσμένων θα πρέπει να είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ, το οποίο θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο και δεν θα σβήσει την ελπίδα για ανατροπή, αξιοπρέπεια και δημοκρατία που ανοίχτηκε με τις εκλογές στις 25 του Γενάρη. Αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα είναι η μόνο λαϊκή εντολή που θα πρέπει να ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (και ΑΝΕΛ). Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που πρέπει να ειπωθεί με ειλικρίνεια απέναντι στην κοινωνία. Το ΟΧΙ που θα βγεί την Κυριακή δεν θα είναι άρνηση μόνο απέναντι στη συμφωνία των δανειστών, αλλά και άρνηση απέναντι σε κάθε είδους συμφωνία και «έντιμο συμβιβασμό». Ο λαός δεν δέχεται κανένα 47σέλιδο, 3σέλιδο ή ποιος ξέρει τι άλλο πρότεινε μέχρι τώρα η κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα της ΡΗΞΗΣ με τους δανειστές, η ώρα της ΡΗΞΗΣ με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και όλους αυτούς που θέλουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Η κοινωνία, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της, πλέον δεν φοβάται να σταθεί στα πόδια της και να παλέψει απέναντι σε όλους και σε όλα τα οικονομικά λόμπι που θέλουν την απόλυτη εξόντωση των δυνάμεων της εργασίας. Ο πόλεμος είναι καθαρά ταξικός και το δίλημμα, όπως και να τεθεί το ερώτημα, είναι Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ. Η Αριστερά δεν πρέπει να δειλιάσει και να πάει σε νέες «Βάρκιζες» και νέα ’89. Μπορεί να δείξει στο λαό ότι έχει plan B και να πορευτεί πλάι πλάι με τον λαό σε μια μεγάλη πορεία για την ανοικοδόμηση της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Από εδώ θέλω να πιαστώ και να πω απέναντι σε όλου/ες αυτούς/ες εντός ΣΥΡΙΖΑ (και της Αριστεράς γενικά) πως το να λένε στο λαό πως το ΟΧΙ, είναι άρνηση για τους δανειστές και πως η κυβέρνηση θα φέρει μια «καλύτερη συμφωνία» προς «όφελος» του λαού είναι στην καλύτερη αυταπάτη και εκμετάλλευση του λαϊκού παράγοντα που ήδη είναι έτοιμος για τη ΡΗΞΗ. Καλά θα κάνουν τα παπαγαλάκια και αυριανιστές, που εκμεταλλεύονται την Αριστερά, να σταματήσουν να σπέρνουν φήμες για «έντιμες» συμφωνίες με τους ταξικούς και οικονομικούς δολοφόνους της Ευρώπης «των λαών» και να κοιτάξουν λίγο την κοινωνία και τα προβλήματα των καθημερινών ανθρώπων, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζόμενων, των μεταναστών και της νεολαίας. Το παραμύθι πως οι δανειστές θέλουν να βοηθήσουν και πως η Ευρώπη είναι το «σπίτι» μας τελείωσε εδώ και καιρό και όσοι θέλουν να παραμείνουν σε αυτό τον κόσμο, να πάνε να βρούνε τους «συντρόφους» τους στο ΠΟΤΑΜΙ, στη ΔΗΜΑΡ, στο Σαμαρά, στο Πανούση και στη Χρυσή Αυγή. Είναι αυτοί/ες που παίζουνε με τη θεωρία των δύο άκρων, είναι αυτοί/ες που θέλουν να εξισώσουν την ριζοσπαστική αριστερά με την άκρα δεξιά. Όλοι/ες αυτοί/ες που συνεχίζουν αυτό το βιολί θα εξαφανιστούν από την κοινωνία γιατί θα τους διαψεύσει ο ίδιος ο λαός με τις επιλογές του. Ο κόσμος της εργασίας και οι καταπιεσμένοι δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός και οι κομματοφρουροί το κατάλαβαν αυτό καλά αφού μετά την αναγγελία για το δημοψήφισμα έψαχναν να βρουν λαγούμια για να κρυφτούν, τουλάχιστον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, θα πρέπει και η κυβέρνηση να πάρει γενναίες αποφάσεις. Αν βγει ναι πρέπει να παραιτηθεί γιατί η λαϊκή εντολή δεν ήταν για μνημόνια και συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής, ενώ αν θριαμβεύσει το ΟΧΙ τότε θα πρέπει να δει πως ο λαός είναι έτοιμος και για ΡΗΞΗ και για GREXIT και για τα πάντα και να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα πολιτική της, να στραφεί σε μια πιο ριζοσπαστική αριστερή κατεύθυνση και αν χρειαστεί πάλι τις εκλογές για να γίνει αυτό, τότε να μην φοβηθεί. Ο λαός φαίνεται πως σε ένα μεγάλο κομμάτι του έχει πλέον ωριμάσει και απέναντι σε οποιοδήποτε ερώτημα και να του  τεθεί θα απαντήσει ΟΧΙ. Είναι έτοιμος να στηρίξει και τις πιο ρηξικέλευθες αποφάσεις για να ζήσει με αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;

"Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το  και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται…" (Μπερτολτ Μπρεχτ)


Δημήτρης Τσουτσουλόπουλος
tsoudimi@yahoo.gr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder